Det är Magdalena Streijffert ch Mattias Holmqvist som tar över rollerna som ansvarig för public affairs respektive presschef på Preem.

Magdalena Streijffert har senast varit anställd som chef för public affairs hos den finländska konkurrenten Nestle. Hon har även varit riksdagsledamot 2006-2010 för socialdemokraterna. Mattias Holmqvist jobbar idag pressansvarig på Transportföretagen. De båda börjar 1 februari.

Duon ersätter Robert Björkbacka som har gått till Bolt och Dani Backteg som idag jobbar på PRV.

Ludwig Kollberg kommunikationschef hos Preem berättar om vad han för planer med rekryteringarna:

– Planen är som alltid att stödja bolagets strategi, vilket är en storskalig omställning. Vi vill etablera nya produkter och sälja dessa till en ny marknad, och en stark varumärkesstory är viktig för det. Hela branschen är i omställning, som SSAB och Northvolt till exempel. Preem inför en omställning som kräver stöd från samhället, förståelse och engagemang. Vi måste få skapa trovärdighet och engagemang. Därför behövs public affairs, säger Ludwig Kollberg,

Vad ser du fram emot?
– Att få in två nya väldigt kompetenta resurser, vi är stolta över namnen vi kan presentera och ser fram emot att de kommer in om två veckor. Vi tror att det kommer kunna bidra på riktigt.

Vendela Burman