Mattias Rådström, tidigare global pr-chef för Electrolux och kommunikationschef på Cramo, bjuder på gratis pr-råd en gång per vecka.

Sedan har slutade på Cramo, har kört igång en egen verksamhet med startuphuben Epicenter som bas. Varje torsdag klockan 9-10 erbjuder han där gratis pr- och kommunikationsrådgivning.

– Den som kommer dit live får max 15 min gratis rådgivning men det går även bra att ringa för att få 10 min. Man kan mejla mig under denna tid och få svar. En stor skål med godis kommer också att stå uppställd ute i Ljusgården på Epicenter, lovar Mattias Rådström.

Varför?
 – Först och främst är kommunikation och pr väldigt roligt, något jag alltid gillat att jobba med. Sedan ser jag att det finns ett behov, många har frågor och är lite undrande hur de ska göra och hur de ska bli bättre. Jag vill hjälpa fler att förstå nyttan av bra kommunikation och jag vill bidra till att de blir bättre. Det är lite för många som krånglar till det för sig och villar bort sig i alla kanaler som finns tillgängliga nu och jag vill hjälpa till att göra hela området lite enklare, lite mindre mystiskt.

Vad vill du uppnå?
 – Jag vill hjälpa fler att kommunicera bättre och mer effektivt och skapa konkret värde för de jag hjälper. Sedan gör det ju inget om fler får reda på jag har egen firma för kommunikations och pr-rådgivning. Fortfarande är jag ju ”Electrolux-Mattias” för många och det här kanske gör att fler förstår att jag är driver eget nu och gärna hjälper till där det finns behov.

Vilka tror du kommer att söka hjälp?
 – Jag hoppas så klart att så många som möjligt vill söka upp mig. Vdar, kommunikations- och marknadschefer, pr-människor, start-ups, scale-ups, entreprenörer och opinionsbildare kanske är de mest troliga, men jag hoppas på så många som möjligt. Det ska bli spännande att se nu när jag sätter igång.