Emma Marie Andersson, som driver bloggen Opassande och även varit inblandad i skrotade Ajour, har gjort en 44-sidig e-tidning av tidigare publicerat material.
 
– Jag har satt ihop en tidning av diverse blogginlägg om Piratpartiet och de frågeställningar som de driver. Jag ville hitta ett format att presentera partiet på för såna som kanske inte är sådär jätteinsatta och har använt min mamma och mormor som exempel på läsare. Ingen av dem är uppkopplade.
 
Emma Marie Andersson presenterade tidningen för partiledningen före jul. Den tände till.
– Det kan bli så att den trycks upp och delas ut av Piratpartiet. Ännu så länge verkar de som sett den vara nöjda med innehållet, så jag håller tummarna.

Vad sänder det ut för signal om Piratpartiet, som driver frågan som digital fildelning, trycker upp en gammeldags papperstidning?
– Om någon skulle tycka det var konstigt, så skapar det på sätt och vis en utmärkt möjlighet att peta lite hål på den stereotypa bilden av partiet. Folk skulle få veta att Piratpartiet inte är emot tidningar och böcker, om de nu skulle fått det intrycket.
Emma Marie Andersson jobbade tidigare på bloggen Ajour, bland annat med Emanuel Karlsten, som även han har tagit sin tillflykt till en gammeldags papperstidning, DN.
– Personligen så tyckte jag det var tråkigt att Ajour lades ner. Jag hade gärna sett den sidan utvecklas mer, men de flesta av oss hann helt enkelt inte med att vara så pass aktiva som sidan förtjänade. En erfarenhet som jag tog med mig var snålheten i mediebranschen, som jag ser som en väldigt viktig lärdom, även om Ajour aldrig vann några framgångspoäng i någon mätbar mening. Hur namnkunniga ena dagen kunde ta avstånd från näthat och nästa dag vräka ur sig både det ena och det andra, om och kring Ajours skribenter.
Emma Marie Andersson, hoppas på fler projekt liknande Ajour.
– Skitsamma om de misslyckas, erfarenheterna från misslyckade projekt är guld värda, som jag ser det. Och för varje gång något faller, kommer vi närmare saker som faktiskt fungerar. Jag tror Mediesverige överlag behöver vara lite mer stöttande och mindre missunsamma mot de som faktiskt vågar och försöker.