Moderaternas dag inträffar i år onsdagen den 3 juli. Partiet anordnar seminarier i Almedalsparken där frågor som hur parti har förnyats och hur "vi ytterligare kan uppmuntra jobbskapande över hela landet". Partisekreterare Kent Persson deltar exempelvis i ett seminarium med den lokala företagaren Pigge Werkelin och företagarnas vd Elisabeth Thand-Ringqvist.
 
Dennis Wedin, projektledare för Almedalsveckan för Moderaterna berättar lite om Moderaternas strategier för Almedalen via en mejlintervju.
 
Vad betyder Almedalen generellt för Moderaterna?
‑ Det är ett tillfälle för oss att berätta om Nya Moderaternas lösningar för fler jobb och om hur vi tar ansvar för ordning och reda – i såväl ekonomin som i välfärden.
 
Varför valde ni jobbtemat?
‑ Nya Moderaterna sätter alltid jobben främst. Arbetslinjen är central för att fler ska få jobb och för att vi ska trygga välfärden, framförallt under rådande finanskris.
 
Vad hoppas ni få ut av er närvaro?
Att sätta ytterligare fokus på lösningar för flera jobb, samt föra fram Alliansens gemensamma ambition att genom vårt samarbete fortsätta ta ansvar för Sverige. Detta i motsats till oppositionspartierna som är mer splittrade än på mycket länge. Jag har exempelvis ännu inte hört något om varken en rödgrön dag eller några gemensamma förslag.
 
Ni har med Pigge Werkelin i panelen?
‑ Jag tror Pigge Werkelin kommer tillföra mycket i panelen, utifrån hans perspektiv som både gotlänning och entreprenör. Seminariet handlar om hur vi ytterligare kan uppmuntra företagande över hela landet, och då är det intressant att lyfta ett lokalt exempel, säger Dennis Wedin.