Tillsammans med sin förra kollega startar Luleås förra ordförande (s) Niklas Nordström en public affairs-byrå.

Byrån heter Aim Public Affairs och ägs till lika delar av Niklas Nordström och samhällstrategen Emma Aludden. Hon jobbade under Niklas Nordströms tid som kommunalråd som strategisk rådgivare till Niklas Nordström då han var kommunstyrelsens ordförande (s) i Luleå.

Niklas Nordström har själv en bakgrund inom public affairs på Prime.

Nu kör de i gång Aim Public Affairs som får sin bas i Stockholm.

– Den som köper den typen av rådgivning som vi erbjuder är i huvudsak kunder i Stockholm, säger Niklas Nordström.

Aim Public Affairs ska erbjuda en ”bred palett” av rådgivning.

– Men det är klart att det finns en styrka i saker som vi kan bättre. Det handlar om fastigheter och stadsplanering och självklart är vår breda politiska förståelse intressant. Det är ett nytt politiskt landskap vi vaknar upp till. Man kan ha haft sin kommunikations- och public affairs-planer, men de behöver ritas om efter corona, säger Niklas Nordström och utvecklar:

– När jag jobbade på Prime var jag med i rekonstruktionen av Saab. Efter corona kommer det att finnas ett stort behov av den typen av uppdrag och vi kan hantera målkonflikter och kriser, där har en styrka i vårt erbjudande.

Den nya byrån har ännu blygsamma affärsmål.

– Vi kommer att vara en nischad byrå. I dagsläget har vi inga planer på att växa. Det kommer att vara jag och Emma som jobbar med strategisk rådgivning i skärningspunkten mellan politik och näringsliv och i den stund det behövs bredare rådgivning har vi vänner på Prime och Miltton, men även andra byråer, som vi kan jobba ihop med.

Slutligen, varför heter ni Aim
 – Vi ska hjälpa våra kunder med att hitta sina mål och syften och att sikta rätt och vara träffsäkra i sina analyser, ageranden och budskap.