Pr-byrån New Republics grundare är i USA. De diskuterar samarbete med en global samarbetspartner.

New Republics huvudägare, Olle Schubert, Paulo Silva, Jean-Daniel Maurin och Johannes Hylander, spenderar just nu några dagar i New York.

”En växande andel av New Republics uppdrag har en internationell dimension som kräver global räckvidd i erbjudandet. Vi behöver kunna hjälpa våra uppdragsgivare i såväl i Almedalen som i Davos och sätta ihop ett möte i Washington eller i Singapore, kunna bedöma politiska förutsättningar i EU såväl som i en enskild tysk eller amerikansk delstat. Därför behöver vi ett starkt partnerskap med en aktör som har stark fokus på public affairs”, mejlar New Republics vd Olle Schubert.

Han vill dock inte berätta vilka byrån träffar:

”Exakt vilka vi har träffat håller vi för oss själva, men på vår webb kan man som vanligt se vilka löpande public affairs-uppdrag vi har. Klimat/energi och infrastruktur är exempel på starkt internationaliserade sektorer. Hälso- och sjukvård utvecklas snabbt i samma riktning. När vi har mer att berätta om våra internationella partnerskap så kommer vi att återkomma. I detta läge diskuterar vi avtal och affärsupplägg så vi kan inte berätta mer just nu.”