I februari 2020 tappade det börsnoterade undersökningsföretaget Nepa sin vd och storägare Fredrik Östgren.  Nu sker samma sak igen.

Denna gång är det P-O Westerlund med tolv år på bolaget och en rejäl ägarandel som lämnar vd-posten. Enligt ett pressutskick sker det dock denna gång på ”egen begäran”.  Men samtidigt träder förändringen ”i kraft med omedelbar verkan”.

”Det har varit ett mycket svårt beslut att ta. Jag har varit med om att bygga upp verksamheten från ett tidigt skede, expanderat internationellt samt börsintroducerat bolaget, vilket har varit en fantastiskt spännande och utvecklande resa. Jag är nöjd med hur jag och mina fantastiska medarbetare under de senaste dryga 1,5 åren lyckats vända utvecklingen från en rörelseförlust om 23 Mkr till ett rörelseresultat om nära 30 Mkr på rullande tolv månader. Vi har dessutom lagt fast bolagets långsiktiga strategi”, kommenterar P-O Westerlund.

Han tar nu plats i styrelsen. Samtidigt tar Styrelseordförande Ulrich Boyer tar över vd-posten, medan Nepa letar efter en ny vd.

Styrelseproffset Katarina Bonde tar tillfälligt över som styrelseordförande.