– Vi ser över vår organisation men vi kommer inte att tillsätta ny stabschef, säger Magnus Johansson, sammankallande i MP:s styrelse. Anledningen till det är att Maria Wetterstrand och Peter Eriksson avgår som språkrör nästa år.

De nya språkrören väntas bli Gustav Fridolin och Mikaela Valtersson. Gustav Fridolin har de senaste åren varit journalist, folkhögkolelärare och författare. Nu har han fått ny lust till politiskt arbete och återkommer till riksdagen. Han var med sina 19 år yngst i riksdagen när han valdes in 2002 och blev omgående omtalad och syntes mycket i media.

Mikaela Valtersson är riksdagsledamot och partiets ekonomisk-politiska talesperson. Central i samarbetet med S och V. En av partiets två gruppledare i riksdagen.
– Vi strävar att de nya språkrören ska få stort spelrum som möjligt, säger Magnus Johansson.

Paulo Silva har under flera år arbetat som politisk rådgivare till Maria Wetterstrand och Peter Eriksson och var senast chef för språkrörens stab. Det är också hans förtjänst att Miljöpartiet gått från att vara riksdagens minsta till att tredje största partiet efter Socialdemokraterna och Moderaterna.

Inför årets valrörelse var Paulo Silva dessutom en nyckelperson för Miljöpartiet i det rödgröna samarbetet vad gäller förhandlingar, utarbetande av kommunikationsstrategi och planering av den rödgröna valrörelsen. Paulo Silva har tidigare varit språkrör för Grön Ungdom, pressekreterare i Europaparlamentet och i riksdagen samt politiskt sakkunnig på finansdepartementet.

Av Tonchi Percan