– Det rör sig inte om en Twitterstorm. Det är en handfull betalda s-twittrare som ligger bakom, säger Anna Lööf, pressekreterare för Nya Moderaterna.
Moderaterna har gjort en egen undersökning om vilka som raljerar på Twitter mot Kent Persson. Resultatet är att det rör sig om en handfull betalda s-twittrare och några av dem jobbar på Sveavägen på Socialdemokraternas partikansli.
Moderaternas pressekreteraren Anna Lööf vill inte ut lämna listan på vilka s-twittrare det rör sig om.
– Du kan kolla själv. Men en av dem är Stefan Löfvens talskrivare och en jobbar med kommunikation på Socialdemokraternas partihögkvarter på Sveavägen, säger Anna Lööf.
Hon tillägger:
– Det är enkelt för dig själv att kolla.

Kommer ni att gå ut med något pressmeddelande?
– Nej, vi låter dem falla på sitt eget grepp.
De två twittrare som Anna Lööf syftar på är Anders Utbult, Stefan Löfvens talskrivare och Sebastian Stenholm som jobbar med kommunikation för Socialdemokraterna. En tredje är John Johansson, ombudsman för (s) i Örebro varifrån Kent Persson kommer.
– Att Kent Persson skulle mobbas av socialdemokratiska twittrare är något jag inte känner till. Jag såg att Expressen hade en artikeln om detta men ärligt talat hann jag inte läsa den, säger Ann Wolgers, pressekreterare åt gruppledaren Mikael Damberg (s).
Hon tillägger:
– Att vi skulle ha en partilinje att raljera över Kent Persson är något som jag inte känner till.
 
Tonchi Percan