Dagens Opinion berättade tidigare i dag om Tomas Rudins (s) sågning av Stockholms stads arrangemang av ishockey-VM som pågått i tre veckors tid. Enligt Tomas Rudin går staden miste om en stor chans och tycker att Moderaterna borde göra mer.
 
– Det enklaste vore att skylta upp och visa att det är VM, som man gör i stora internationella städer. Både för att välkomna gäster men också för att uppmärksamma medborgare att det nu händer något roligt, att Stockholm är en evenemangsstad. Annars sätter fantasin gränsen, sade han.
 
Nu svarar Moderaterna på kritiken.
 
I ett mejl till Dagens Opinion skriver trafikborgarrådet Ulla Hamilton (m) att Stockholms stad på flera sätt gett stöd åt evenemanget. Bland annat genom att betala för lokalen när Ishockeyförbundet bjuder kongressdeltagarna på middag på Vasamuseet och även skjuta till 2,1 miljoner kronor i marknadsföringsstöd.
 
Staden ska även ha att bokat upp reklamplatser åt arrangören, något som förbundet dock valt att inte använda.
 
”Förbundet har själva valt att evenemanget ska koncentreras till Globen-området. Staden har varit beredd att bistå i arbetet med att vara på andra platser men förbundets val var fokus vid Globen-området”, skriver hon vidare.
 
Hon tillägger att staden inte annonserar eller genomför liknande aktiviteter i samband med ett evenemang utan att ”det är upp till arrangören hur de använder marknadsföringsstödet”.
 
Tomas Rudin jämförde tidigare också Stockholms stads engagemang kring Volvo Ocean Race, när de gick in med 50 miljoner kronor i sponsringsstöd, med hanteringen av hockey-VM. Men enligt Ulla Hamilton är dessa evenemang inte jämförbara.
 
Volvo Ocean Race är nämligen ”en helt annan typ av evenemang där beslutet om att staden skulle vara värdstad för ett ”stop over” togs av kommunfullmäktige och där arrangemanget förutsatte en ordentlig satsning från stadens sida. Så har inte upplägget varit i detta fall och det har inte heller efterfrågats av Ishockeyförbundet. De har ansökt om marknadsföringsstöd och fått detta och har också biståtts av Stockholm Visitors Board på annat sätt med arrangemangsförberedelser”.