Prime har hållit sin kickoff på Bommersvik sedan i onsdags.
Med på konferensen var bland annat partnern och public affairs-konsulten, Niklas Nordström,
som hotas med uteslutning ur Socialdemokraterna då han ansetts han jobbat åt Svenskt Näringsliv utan att ha varit öppen med det.
Flera tyngre föredragshållare deltog för att inspirera personalstyrkan på Prime, exempelvis den prisbelönta reklammannen Mattias Palm-Jensen, professorn i innovation Johan Frishammar samt professorn i statsvetenskap Jörgen Hermansson.
Deltog i Primes konferens på Bommersvik gjorde även ett par socialdemokrater, dock inte på högsta nivån, som exempelvis Margot Wallström, som anses tätt kopplad till byrån.

– Nej, det var inte den nivån, säger Primes grundare Carl Fredrik Sammeli.

Vilka var där?

– Vi hade många generösa och prominenta talare.

Är det lämpligt att hyra Bommersvik med tanke på vilken debatt ni har väckt inom socialdemokratin?

– Vi har bokat Bommervik flera månader i förväg. Vi är 130 personer, då krävs det lång framförhållning. Niklas Nordström har dessutom under många år engagerat sig i att göra Bommersvik till den fantastiska anläggning det är. Kanske en del i hans vurm för tillväxt både i och utom rörelsen.

Så det är bara en slump?

– Exakt. Stället passar oss. Vi har varit där förr. Vi är ohyggligt samhällsintresserade och då är Bommersvik ett toppenställe att vara på, med ohyggligt mycket av historiens vingslag i väggarna. Bra personal, service och dessutom bra mat..

Kan det påverka er relation till Socialdemokaterna?

– Vi är måna om goda relationer till alla partier.