I måndagens premiärprogram av 100 procent var statsminister Ulf Kristersson (m) huvudnumret. Han lät sig bjudas på Kalle Guldkulas sponsrade champagne medan husbandet Army of Lovers mimade till sin senaste singel. 100 procent är en pratshow som drivs av Henrik Jönsson, programledare och Marie Söderqvist, producent.

–  Vi vill testa om det går att använda sociala plattformar för en traditionell talkshow, men från ett frihetligt borgerligt perspektiv, säger Marie Söderqvist.

Hittills har duon hittat finansiering till fyra program som är inspelade och klara. Programmen framstår som lyxiga och är också inspelade i en studio på Gärdet i Stockholm.

–  Våra fyra avsnitt kostar mindre än ett avsnitt med Skavlan (svt). Vi har hållit nere kostnaderna eftersom vi har alla rollerna själva. Jag har till exempel gått runt i Stockholm och letat efter en lämplig soffa till showen och samtidigt skrivit manus på frågorna till statsministern.

I kväll sänds ett nytt program via hemsidan. Då deltar kulturminister Parisa Liljestrand (m) och Emelie Löfmark, som ordnar den aktuella utställningen med verk av Banksy. Army of Lovers uppträder med den ukrainska popstjärnan Olya Polyakova.

Nästa av avsnitt har temat ”vilt” och då deltar Karl Hedin, friad från misstankar om illegal jakt på varg och PM Nilsson, inte friad från misstankar om jakt på illegal ål samt Svenska Jägareförbundets kommunikationsansvariga Ulrika Karlsson-Arne med skjutvapen och allt.

Avsnittet därpå har temat ”rus” och befolkas av Christian Karlsson (kd) ordförande i socialutskottet och Flammans chefredaktör och författare till Extas i Folkhemmet, Leonidas Aretakis samt psykologen Filip Bromberg, som ordnar psykedeliska retreats i Amsterdam.

Var det svårt att få folk som statsministern att komma?
– Om man berättar vad man ska göra på ett vettigt sätt, så tackar de flesta ja. Sedan är det några som inte har velat komma, men det har inte varit speciellt svårt att få personer att komma, nej. Svårast har det varit att hitta kulturpersonligheter till vänster, säger Marie Söderqvist.

Programmet har hittills finansierats privatpersoner och organisationer som Timbro. Nu hoppas Henrik Jönsson och Marie Söderqvist på att dra in mer pengar.

– Vi har gjort en smart och snygg produktion, men jobbat dygnet runt. Det är inte riktigt hållbart. Vi måste hitta några rejäls sponsorer som tycker det vi gör är bra, om det är verksamheter eller personer spelar ingen roll.