I Almedalen duggar de miljörelaterade seminarierna tätt. Alla relevanta företag och organisationer är på plats. Miljöminister Andreas Carlgren är dock hemma och vilar upp sig mellan två ministermöten i Tyskland och i EU-värdlandet Polen.
– Hans program har inte varit möjligt att förena med medverkan i Almedalen i år. I måndags kom han hem från ett klimatmöte i Tyskland med inbjudna ministrar och i helgen börjar ministermötet i Polen. För att få chans att kunna vila upp sig några dagar väljer han att inte åka till Visby i år, säger Lennart Bodén.
 
Så ingen representant från miljödepartementet är på plats?   
– Kanske är några enskilda tjänstemän på plats. Det vet jag inget om, men det naturliga hade väl varit att statssekreteraren åkte ner istället, men hon hade inte heller möjlighet att närvara.
 
Är inte Almedalen ett bra sätt att spara tid på?
– Jo, Anderas Carlgren brukar vara en flitig deltagare där nere, men tyvärr inte i år.
 
Hur tar ni igen de effektiva den effektiva mötestiden?          
– Jag tror inte att vi tappar något på att inte medverka. Vi har oerhört många kontakter med miljösverige i vardagen och jag är säker på att vi både kommer att ha möjlighet att påverka och ta till oss av de som vill påverka oss under året. Vi är inte på något sätt oroade.