Maud Olofssons föredrar Anna–Karin Hatt som sin efterträdare. Det bekräftade hon även i kväll under sitt tal i Almedalen. Hatt satt i första raden bredvid sin främsta utmanare Annie Johansson. Till tonerna av Journeys “Don`t stop believing” kom Maud till Almedalen. Sedan satte hon sig inte mellan kronprinsessorna utan bredvid Anna–Karin Hatt.
Maud Olofsson började och avslutade sitt tal med att säga:
–Kära vänner. Det svåra är inte att börja, det svåra är att sluta.
Redan där hade hon svårt att hålla tårarna tillbaka.
Annie Johansson och Anna–Karin Hatt satt på första raden och applåderade.
Gråten kom tillbaka när hon började prata om invandrare och den misslyckade invandrarpolitiken. Maud Olofsson sa med gråten i halsen: “ Mina vänner. Vi har bara varandra. Vi har ju bara människor.”
Efter sitt bejublade tal avslöjade Maud Olofsson för Dagens Opinion att hon skickade ett brev till Alliansens partiledare. Om innehållet i brevet sa:
– Det räcker inte med maktskifte. Vi måste också förändra värderingar. Lyssna på debatten om vinst hos välfärdsföretagen. Vem kan inbilla sig att man kan driva företag utan att ta vinst.Varför diskutera vi inte vinst i byggindustri eller asfaltföretagen. Det handlar om samma skattepengar.
 
Sedan sa Maud Olofsson att staten inte ska äga massor av företag:
– Vi kan äga en del företag som är av strategiska betydelse men inte annars.
Efter avklarade intervjuer sa Maud att det skulle bli skönt att bli ledig. Tillsammans med sin man hyr hon en lägenhet i Visby. Där skulle de två äta middag i kväll.
 
Tonchi Percan