Socialdemokraternas verkställande utskott diskuterar just nu partiledaren Håkan Juholts framtid på Sveavägen 68.
– VU har nu ett avgörande i sina händer. Väljer man att sluta upp bakom Håkan Juholt, då måste man också se till att ge honom det stödet han behöver för att kunna verka som partiledare, säger Magdalena Streijffert, pr-konsult på Agenda och tidigare riksdagsledamot för Socialdemokraterna.
 
Sedan gäller det också för Socialdemokraterna att börja inse att det är regeringspartierna som är motståndarna.
– Även om man inte gillar Juholt, så tror jag att man gillar Reinfeldt och den politik som han står för ännu mindre, säger hon.
 
Partiet måste sluta upp med persondiskussionerna och istället börja få ut sin politik, fortsätter Magdalena Streijffert.
– Man har varit lite dålig på att föra ut politiken. Socialdemokraterna måste visa sitt alternativ och inte bara förhålla sig till vad borgarna tycker.
 
Samtidigt diskuteras i EU-nämnden landets eventuella medlemskap i europakten.
– Som Socialdemokrat tycker jag att partiet har tagit en bra ståndpunkt här, säger hon.
 
Socialdemokraterna, och oppositionen, vill stå utanför pakten medan regeringen vill gå med. Huruvida Moderaterna nu lyckas få Socialdemorkaterna att gå med i samband med mötet kan Magdalena Streijffert inte svara på.
 
Vad kan ett medlemskap få för konsekvenser?
– Det beror lite på vad de borgerliga partierna har för avsikter, men det kan leda till att blir en smygväg till införandet av valutan.
 
Ardalan Samimi