André Assarsson är i dag projektledare inom public affairs på pr-byrån Prime, där han varit de senaste fem åren.
 
André Assarsson har också ett förflutet inom Moderaterna. Han har bland varit förste vice ordförande för Moderata ungdomsförbundet, distriktsordförande för Muf i Skåne samt adjungerad partistyrelseledamot i Moderaterna.
 
Han har även varit politisk sekreterare för kommunalråden i Helsingborgs stad, jobbat för EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark. Han har dessutom jobbat som politisk redaktör för Västerviks-Tidningen.
 
Den 18 februari återvänder han till partipolitiken. Den här gången som chefsstrateg vid Moderaternas kansli i Stockholms läns landsting.
 
– Det är klart vemodigt på ett sätt. Jag har trivts jättebra på Prime, tycker att det är ett fantastiskt företag. Men jag kände att jag ville tillbaka till politiken och göra skillnad och bidra till att utveckla Moderaternas politik och kommunikation. Prime är ändå läktaren, i landstinget är man med och förbättrar vardagen för Stockholmarna på riktigt, säger han.
 
I rollen som chefsstrateg ska André Assarsson jobba med politisk kommunikation och politikutveckling.
 
– Jag kommer stödja det arbetet som redan sker i landstinget och ha övergripande roll, säger han.
 
Finns det något du redan nu kan säga du kommer förändra?
– Nej, inte på rak arm. Där känner jag stor ödmjukhet att sätta mig in i frågorna i detalj innan jag yttrar mig. Men jag tror jag kan bidra med alla mina erfarenheter, både inom politik och kommunikation.