För Tomas Mazetti kom inte Vitrysslands utvisning av Sveriges ambassadör i Vitryssland, Stefan Eriksson, som en överraskning.
– Vi som följer vitryska medier hade hört talas om att något var på gång, att Lukasjenko skulle avbryta något handelsavtal eller utvisa någon, säger Tomas Mazetti.
Med utvisningen blir det lättare för Vitrysslands president Aleksander Lukasjenko att hävda att svenska staten på något sätt har haft ett finger med i spelet med den otillåtna inflygningen som har visat på säkerhetsbrister i Vitrysslands luftförsvar.
– Han har velat koppla ihop vår aktion med västerländska regeringar för att kunna säga att vi inte agerade på egen hand. Det går att läsa mellan raderna i vitryska medier.
Tomas Mazetti är övertygad om att Studio Totals kampanj ligger bakom utvisningen.
– Vi har ju fram till nu haft en ambassadör där i 23 år. Jag vet inte om det här är bra eller dåligt. Det känns som om Lukasjenko är desperat och slår åt alla håll.

Vad har ni själva haft för kontakter med svenska UD?
– Inga.

Varken formella eller informella?
– Det kan jag inte uttala mig om.

Så ni har haft kontakter med svenska UD?
– Det är dumt att prata om det just nu.
Anders Jörle, presschef på utrikesdepartementet, känner inte till några kontakter mellan Studio Total och UD.
– Vi har inte haft några kontakter alls.

Inga alls?
– Inte vad jag hört, och jag har svårt att föreställa mig det.
Anders Jörle har hört ryktena om att ambassadör Stefan Eriksson skulle ha haft något med Studio Totals kampanj att göra, men förnekar att så skulle vara fallet.
– Nej, det är helt befängt.