Nu kommer de första avhoppen sedan det står klart att Erik Ullenhag, har valt att kasta in handduken i kampen om att utses till partiledare.

Linnéa Darell, liberal kommunpolitiker i Linköping med en tidigare plats i riksdagen, lämnar Liberalernas partiledning.  Detta efter Erik Ullenhag, som hon har stött, klivit av kampen om att få bli partiledare för Liberalerna.
Hon blev medlem i partiet 1983, men uppger för TT att hon anser att partiet aldrig varit så splittrat som i dag och tycker att det viktigaste för partiet nu är ”att lirka ihop viljor”, men ”det är det andra som kan göra bättre”.

Även den förra ledamoten och talmannen Kerstin Heinemann lämnar Liberalerna och skriver på Facebook:

”Nu har jag funderat färdigt, lämnar Liberalerna där jag varit medlem i 52 år. Den nya inriktning som skall skapas nu, kan jag inte dela. Socialliberal har jag alltid varit och kommer att förbli, men med den nya inriktningen finns inget plats för mig. Det är med stor sorg i hjärtat jag fattar det här beslutet, men jag följer min övertygelse”.

Stockholmsliberalen Ana Maria Hellström Narti skriver i en kommentar på Facebook: ”Jag lämnar också partiet inte med sorg men med mycket vrede. Jag kan inte vara ledsen, jag gick med för att försvara liberala ideer, de har varit utväxlade mot alla utspel och taktiska decklaratinenr (sic) under en ganska lång tid. Sabuni är en Lars Leijonborg i kvinnlig form och detta kan bara till liberalismens defintiva (sic) slut i organisationen”.