Det var under Almedalen som statsminister Fredrik Reinfeldt (m) presenterade Framtidskommissionen.
 
Kommissionen – som regeringen tillsätter i höst – ska ledas av de fyra borgerliga partiledarna. Uppdraget blir att beskriva de samhällsutmaningar som Sverige kan tänkas stå inför år 2020.
 
Men det var 117 dagar sedan. Sedan dess har det varit helt tyst. Det är oklart om arbetet kommit igång. Det är oklart om något ens har hänt.
 
Förutom en debattartikel på drygt 7 700 tecken, publicerad i DN Debatt och på regeringens sajt och signerad alliansledarna, finns det väldigt lite information att tillgå om Framtidskommissionen. Inte ens partiledarnas pressekreterare verkar ha koll på läget.
– Du får slå en signal till statsministerns pressjour, säger Eva-Marie Byberg.
 
Hon är pressekreterare hos utbildningsminister Jan Björklund (fp), en av de fyra som undertecknat artikeln.
– Jag kan inte det där.
 
Liknande besked får man även hos socialminister Göran Hägglunds (kd) stab. Pressekreterare Marie Lann är nyss hemkommen från USA och kan därför inte svara. Det kan inte hennes kollega Martin Kits heller.
 – Jag har faktiskt jättedålig koll på det där. Jag var pappaledig när den tillsattes, så jag hamnade på efterkälken redan från början, kan man säga. Sedan har jag inte haft inblick i vad de har gjort eller hur den har formats, säger han, men hänvisar till stabschefen Henrik Ehrenberg.
 
Men koll verkar Fredrik Reinfeldts presschef Roberta Alenius ha.
– Partiledarna jobbar vidare. Det är helt enkelt inte klart ännu, det finns en plan och det finns rätt mycket att presentera, säger hon.
 
Roberta Alenius är däremot mycket förtegen när det gäller detaljer.
– Det är ett långsiktigt arbete, vi har inte gått ut med så himla mycket information än.
 
Kan du säga om de har haft några sammanträden än?
– Vi får återkomma om det, och om hela kommissionen, hur arbetet är tänkt och hur tidslinjen ser ut.
 
Ardalan Samimi