I dag fattade Di beslut om att Frida Wallnor, som har varit tillförordnade sedan PM Nilsson tog rollen som statssekreterare hos statsminister Ulf Kristersson (m) i regeringen. Hon har tidigare varit utrikeskorrespondent för Dagens Industri och har haft rollen som biträdande politisk redaktör. Den uppgiften tas över av Ellen Gustafsson, som närmast kommer tankesmedjan Timbro.

Under fredag eftermiddag ska PM Nilsson ha haft ett möte med Dagens Industris chefredaktör Peter Fellman, som säger att han inte har för vana att berätta vilka möten han håller.

Om PM Nilsson skulle vara aktuell på Dagens Industri igen har Peter Fellman en något kryptisk signalgivning kring:

– Om någon som har blivit fälld för misshandel kan bli partiledare, varför skulle man då inte kunna bli journalist på Di om man har fiskat ål. Med det sagt hoppas jag att PM Nilsson inte fiskar ål igen, säger Peter Fellman.

PM Nilsson väckte även viss uppmärksamhet då han siktades med SD-kanalen Riks chefredaktör Dick Erixon för någon dag sedan i Birkastan i Stockholm. Dick Erixon vill tona ner digniteten av mötet:

–   Vi stötte på varandra på gatan.  PM skulle till en adress han inte hade varit på förut och så pratade vi lite, säger Dick Erixon.