Det förra språkröret Maria Wetterstrand ska nu flytta till Bryssel och sitt nya toppjobb.

Maria Wetterstrand värvades till Miltton  i april 2017 för att utveckla hållbarhetsbyrån Purpose. Nu tar hon klivet till Bryssel där hon ska leda Milttons Brysselkontor, Miltton Europé. Hon tar över efter Kaisa-Maria Soro-Pesonen, som har fått ett jobb som inom EU-kommissionen. Hittills har hon inte kunnat flytta till Bryssel, men nu blir det av.

– Min före detta man (Ville Niinistö) jobbar som EU-parlamentariker och mina barn ska flytta till Bryssel. Så jag fick frågan om jag ville jobba för Miltton i Bryssel. Jag har jobbat deltid med det, men inte lyckats ta mig dit. Nu ska det bli av.

Det nya jobbet kommer att präglas av corona och klimatet.

– Det handlar om mycket bevakning av olika frågor för våra kunder med mycket fokus på återhämtningen efter pandemin och EUs Green Deal och alla initiativ som tas kring det. Jobbet handlar också om att hjälpa kunderna att knyta kontakter, men det är svårt nu när möjligheterna att träffas och ordna event är begränsade. Den delen har det blivit mindre av.

Hjälper du Miljöpartiet med lite rådgivning?
 – Nej, jag tycker inte gamla språkrör ska lägga sig i. Och jag har varit trött på politik (slutade 2011). Nu kommer jag lite närmare politiken igen och det känns helt okej. Men det har tagit så här lång tid.