I kapitlet Betygsättning av några svenska journalister rankar Thomas Bodström politiska journalister. Hans bok Innifrån kommer ut idag.
Högsta betyg 4, 5 får KG Bergström Expressen och Mats Knutsson, SVT.
Om Bergström skriver Bodström: “Man kan reta sig på att vissa journalister håller på hur länge som helst..Men när det gäller KG Bergström är det roligt att han nu fortsätter som krönikör på Expressen, vilket innebär ett lyft för tidningen. Betyg 4, 5.”
Om Mats Knutson: “TV4 har inte hittat någon som matchar honom än. Trots stark analytisk förmåga kan han sväva ut, och hans prognoser har lite väl hög procent. Betyg:4,5”
Om Lena Mellin: “Hon hittar också ständigt nya vinklar. Ett minus för att hon inte förmådde dölja sin antipati mot Mona Sahlin och är alltför okritisk mot Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Betyg:4”
Anders Pihlblad TV4 är balanserad menar Bodström eftersom Pihlblad vet hur det känns att vara på båda sidor av ett drev. Betyg 3.5
Åsa Linderborg på Aftonbladet  romantiserar terrorister menar Bodström och undrar hur hon som kommunist kan jobba på Aftonbladet som ägs av Schibsted. Linderborg får en två av Bodström.
Göran Eriksson på Svenska Dagbladet är alltför positiv mot Fredrik Reinfeldt och Anders Borg och skulle ha hjälpt till att sprida myten att Moderaterna har gått mot mitten. Får en trea av Bodström.
Henrik Brors på Dagens Nyheter är sämst menar Bodström som ger honom sämsta betyget:1
Bodström menar att Brors skriver ledare på nyhetsplats och skriver:
“Om man så uppenbart inte kan hålla huvudet kallt som politisk reporter och kommentator så bör man nog söka ett annat uppdrag. Betyg:1”
 
Tonchi Percan