I ett inlägg på Newsmill ber hon om ursäkt. Telemarketingjobben för ungdomar är inte ”skitjobb”, däremot handlar det om jobb med ”skitvillkor”,  
 ”Jag vill be om ursäkt om det är så att människor känt sig träffade av det jag sagt”, skriver hon.
Men de andra partierna visar ingen nåd. Muf skickar ut en kampanj på temat Vill du ha Sveriges enda skitjobb – sök jobb som oppositionsborgarråd.
I Aftonbladet skriver kristdemokraterna Ewa Samuelsson och Erik Slottner att Karin Wanngårds uttalar sig ”nedlåtande”.
– Det är lite magstarkt hur Kristdemokraterna hoppar på oss med ett pressmeddelande och artikel i Aftonbladet där de medvetet missuppfattar uttalande, när de själva medverkar till att det inte finna möjligheter till arbetsmarknadsutbildningar och kompletterande vuxenutbildningar. De bord kanske göra rent hus själva först, säger Christian Scharf, pressansvarig för Socialdemokraterna i Stockholm.
Han tycker inte att Karin Wanngård i sak har fel.
– Det är i sak en viktig fråga hon lyfter fram, villkoren för ungdomar och andra utsatta på arbetsmarknaden. Däremot borde formuleringen varit jobb på skitvillkor snarare än skitjobb. Och hon syftade inte på alla säljjobb utan en del av telemarketingbranschen.
 
Vilka reaktioner har ni fått?
– Vi är inte nerringda på något sätt. Däremot har ett antal säljare hört av sig. Till Dagens Nyheter har det även hört av sig föräldrar som har tyckt hon har uttalat sig bra.