Jonas Nygren gav järnet för att bli en ny ordförande för organisationen HSB. Men i stället kör han i gång en pa-byrå.

Han blev nominerad av Stockholmsdistriktet men valberedningens förslag Johan Nyhus, ser ut att få en majoritet. Nu ska Jonas Nygren starta en egen byrå.

– Parallellt som jag drog i gång firman blev jag kontaktad om uppdraget i HSB. Jag har dock hunnit komma i gång bra, har lite uppdrag med fokus på organisationsutveckling, men också public affairs, stadsbyggnad och samhällsbyggnad. I dagsläget kör jag själv men jag samarbetar gärna med personer med gemensamma intressen.

Vad heter firman?
– Jonas Nygren AB.

Vad ska du göra?
 – Min ambition är att kunna jobba med spännande och roliga uppdrag. Firman är en förutsättning och en plattform. Jag samverkar och samarbetar gärna med andra. Det pågår en del diskussioner. Jag tänker också att när en dörr stängs så vet man inte vilka dörrar som öppnas. Jag brinner för samhällsutveckling och tycker att det är roligt med samhällsfrågor och tänker att jag med min bakgrund kan bidra, säger Jonas Nygren och lägger till:

– Jag er med spänning fram emot det som händer. De är en rörlig tid i samhället och många uppdra som lockar. Jag satser nu på att utveckla firman så får vi se vart det tar vägen.

Hur känns det att inte nå hela vägen fram på HSB?
 – Det har varit en lång process, ett halvår. Jag har känt ett starkt stöd och bedömningen in i det sista var att vi hade en majoritet. Sedan hände lite de senaste dagarna, och vi var inte längre säkra då en förening bytte fot i grevens minut. Då valde jag att dra mig ur, så att det inte skulle bli en splittring på stämman. Men jag gråter inte över det. Det finns flera nya roliga och spännande uppdrag och nu satsar jag framåt.