– Det var märkligt att det dröjde så lång tid innan regeringen hade en kommentar. Som statsminister hade Fredrik Reinfeldt kunnat säga att han inte visste tillräckligt mycket, och åtminstone kunnat lagt ut det på hemsidan. Det var nästan lite bisarrt att den senaste uppdateringen på regeringens hemsida på lördagskvällen handlade om klimatmötet i Mexico.

 

Hur tycker du att regeringen skötte kommunikationen i sociala medier?

– De borde ha gått ut även där med en snabb kommentar och sagt att de inte visste, att de hade skett ett oroväckande bombdåd, men att de inte visste mer än då. Men det märktes på Fredrik Reinfeldt och Beatrice Ask att de inte var så nöjda med att Carl Bildt gick ut och twittrade.

 

Vad tycker du om samspelet mellan Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt?

– Det gav ju självklart ingen bra bild. Den första kommentaren ska komma från statsministern och inte från utrikesministern. Men när Fredrik Reinfeldt väl pratade på presskonferensen, gjorde han det bra. Även Beatrice Ask gjorde bra ifrån sig. Hon var tydlig och förtroendeingivande. Men eftersom det varit så mycket spekulationer kring det som hände, borde de gått ut tidigare.