JKL Kekst CNC får allt mer förfrågningar uppdrag i Finland och byrån har nu värvat personen som ska ta sig an uppgiften.

Det är Annika Poutiainen, ordförande i Nämnden för svensk redovisningstillsyn, som ansluter till JKL Kekst CNC som industrial advisor. Det innebär att hon gör comeback. Annika Poutiainen hade samma befattning på byrån 2014-2017. Hon kommer i huvudsak att agera rådgivare till börsbolag och finansmarknadsaktörer ”utanför Sverige med särskilt fokus på Finland”.

Den svenska byrån inom byrånätverket Kekst CNC agerar hub för nätverket i Norden och ska därmed hjälpa uppdragsgivarna i alla nordiska länder.

– Under det sista halvåret har intresset kring Finland ökat. Intresset drivs i första hand av internationella kunder på andra marknader och en del handlar om M&A (företagsfusioner), säger Helena Norrman, vd för JKL Kekst CNC.

Ska ni sätta upp byråer i de andra nordiska länderna?

– Vi tror inte riktigt på det. Vi samarbetar i stället med partners med insyn i länderna. Det är en bra modell och vi har ett antal nordiska uppdrag tillsammans.

Hur förhåller ni er till den finska byrån Miltton som är offensiv i Sverige?
 – Vi har ingen nordisk strategi, utan en global strategi och stora kunder med intressen i Norden, säger Helena Norrman, som är nöjd med sin värvning.

– Annika är väldigt, väldigt bra. Kombinationen av det ökande intresset för Finland och Annikas kompetens är klockren.