UPPDATERAD. Socialdemokraterna utser en chefsutredare som ska jobba med att utveckla ny politik åt partiet.

Socialdemokraternas chefsutredare blir Marika Lindgren Åsbrink, som har en lång bakgrund i arbetarrörelsen med föräldrar som den tidigare finansministern (s) Erik Åsbrink och Anne-Marie Christina Lindgren, S-ideolog och utredningschef för tankesmedjan Tiden.

Marika Lindgren Åsbrink kommer senast från rollen som analyschef för Tiden och tjänsten som utredare hos LO där hon bland annat har svarat för LOs Jämlikhetsutredning.

Hos Socialdemokraterna kommer Marika Lindgren Åsbrink från den 20 april att ingå i den politiska avdelningen, vid partistyrelsens kansli och som leds av Anders Wallin. Marika Lindgren Åsbrink kommer att få ett team kring sig med minst en anställd.

”Jag ser fram emot att tillsammans med förtroendevalda och partikansli ta fram mer politik och en tydlig politisk linje för jämlikhet och ett starkare samhälle. Jag kommer närmast att utreda Coronakrisens konsekvenser på samhället, vilken ny politik som krävs för att stärka välfärden och utveckla ett starkt och tryggt samhälle”, kommenterar Marika Lindgren Åsbrink, det nya jobbet.