UPPDATERAD. Helsingborg skickade som första kommun en lobbyist till Stockholm för att driva frågor bland annat inom infrastruktur. Nu kliver lobbyisten av för ett jobb på en pa-byrå.

Det är Cecilia Eklund, med bakgrund som bland annat pressansvarig i den socialdemokratiska regeringen ledd av Göran Persson, som byter arbetsgivare.
Den 23 oktober kliver hon in som seniorkonsult på pa-byrån New Republic.

Hon har träffat på byrån i samband med att Helsingborgs lobbyarbete för en tunnelförbindelse mellan Helsingborg och Helsingör. HH-förbindelsen.

– I och med att New Republic är anlitade av Region Skåne så har vi träffats i många sammanhang under en längre tid. Vi har haft väldigt kul ihop och gjort bra och viktiga insatser.

Är det klart med HH-förbindelsen och är det därför du slutar hos Helsingborg?
 – Arbetet fortsätter och förbindelsen ska in i den nationella planen nästa år. Men jag har valt att kliva av för att jobba på New Republic och det är jätteroligt och det är jag stolt över. Jag lämnar Helsingborg efter 4,5 år, det är en fantastisk stad att jobba med, men jag vill utvecklas vidare och New Republics fokus på samhällsfrågor ligger helt i linje med det jag gjorde för Helsingborg.

Cecilia Eklund har köpt hus i Ängleholm och ska jobba på New Republics kontor i Skåne

Vad ska du uträtta på byrån?
 – Det får vi ser när jag kliver in. Men jag vill bidra till att organisationer och företag blir bättre på att förstå och påverka politiska processer.

Vad får du för lön?
–  Jag får en bra lön. Men det är inte därför jag går över till New Republic utanför att det är en spännande byrå som jobbar med samhällsengagemang. Modern stadsplanering och hur kommuner och regioner jobbar med utvecklingsfrågor, där vill jag vara med och bygga.