När Alma Media sålde det sista av sin svenska  verksam, bland annat Ny Teknik, var det bara två av de tre ägarna och investerarna och ägarna som trädde fram. Nu är det klart vem som är den tredje.

Bolaget som köpte Alma Medias sista medier i Sverige kallas ”New Technology Media Group AB”, som också tar över personalen.

– Bolaget startades för att genomföra transaktionen. Det är ett ägarbolag och ska inte bli ett brand. Det är ett registrerat, nystartat bolag, berättar Thomas Peterssohn, som ska vara vd för bolaget.

Han har en lång erfarenhet från mediebranschen, jobbade som reporter på Dagens Industri, startade ekonomisajten E24, chefredaktör på Affärsvärlden, vd för TT och vd på Mittmedia.

Den andra storägaren är Christer Björkin, som driver contentbyrån The Content Family. Han har tidigare jobbat i mediebranschen bland annat på IDG och Talentum.

Nu står det klart att de tredje investeraren är entreprenören Lars-Henrik Friis Molin, som bland annat har grundat arbetsgivarvarumärkeskoncernen Universum.

Dagens Opinion söker alla inblandade för ytterligare kommentarer.