Håkan Juholt kunde inte fly. Ett femtiotal fotografer och journalister väntade på honom utanför kammaren.
 
Ingen i riksdagsgruppen tar avstånd från Håkan Juholt, men Dagens Opinions källor säger att ledamöterna var förbannade på partiledaren under gårdagens möte. Riksdagsgruppen var förbittrade över Håkan Juholts klantighet och att partiet återigen kastats i en ny skandal.
 
När Håkan Juholt kommer ut från kammaren stannar han en kort stund, överraskad av drevets storlek. Frågorna haglar om hans bostadsfusk. Sedan finner han sig till rätta.
– Jag ber om ursäkt men jag måste i väg. Jag ska snart hålla ett annat tal.
 
Men det är inte lätt att ta sig genom drevet som inte ger sig utan följer efter.
– Det pågår en förundersökning som kommer att reda ut vad som har skett och inte skett, säger en pressad Håkan Juholt.
 
Det ställs frågor om att hans assistent tvingats ta timeout från riksdagen medan Håkan Juholt tar sig mot rulltrappan som journalisterna inte får ta.
– Ni märker hur fina ni är. Jag är lite jäktad. Jag ska tala på ett annat ställe alldeles strax. Jag beklagar detta. Jag ska uppträdda snart. Jag försöker vara tillgänglig så mycket jag kan.
 
Men åklagaren säger att du kan uttala dig om saken?
– Jag tycker att det är olämpligt att svara på frågor när en förundersökningen pågår, svarar Juholt och tillsammans med väktare och Säpovakter försöker han bryta drevets belägring.
 
Gömmer du dig inte bakom juridiska regler som inte finns?
– Det gör jag inte. Jag gömmer mig inte bakom den regeln. Jag tycker att det är lämpligt att kommentera så gott jag kan. Jag har sagt att jag har trott att jag gjorde hela tiden rätt. Det är uppenbart inte så. Jag ska försöka ställa det till rätta.
 
Stämmer det som Peter Cervin din assistent säger att du fick information om regler för bostadsersättning?
– Eftersom det är uppskruvat tempo, som jag är övertygad om att ni själva kan vittna om, så tycker att jag det är alldeles utmärkt att det pågår en förundersökning som får komma fram vad som var rätt och vad som var fel.
 
Frågorna forstätter hagla över Håkan Juholt men nu har nått rulltrappan som journalisterna inte kan ta.
 
Tonchi Percan