Ungdomsförbundet vill med kampanjen sätta ljus på migrationsfrågorna och budskapet är att alla människor är välkomna till Sverige och att staten inte bör blanda sig i varför man väljer att bosätta sig här.
 
– Vi vill helt enkelt uppmärksamma migrationsfrågorna där vi ser att vi i dag har två stora bromsklossar. Det är framförallt Socialdemokraterna och Moderaterna som länge motverkat en öppen migrationspolitik, säger Grön Ungdoms språkrör Magda Rasmusson.
 
– Människor ska få röra sig fritt, vi vill se bättre möjligheter för människor och sjuka barn att stanna i Sverige. Staten ska sluta jaga papperslösa och det ska bli ännu lättare att söka trygga jobb i Sverige, säger hon vidare om förbundets visioner.
 
I dag, klockan 11, lanseras kampanjen som ska pågå fram till Almedalsveckan i början av juli och som ska genomföras i varje lokalavdelning i hela landet.
 
– Vi kommer framförallt att vara ute i skolor och prata med unga människor och visa hur viktigt det är med en värld där människor kan röra sig fritt, säger Magda Rasmusson.
 
Kampanjen kommer även att gå i sociala medier.
 
– Där kommer vi ha en hashtagg, köra med instagram och använda vår Facebook-sida samt ta fram bilder man kan dela, säger hon.
 
Ett av målen i kampanjen är också att samla in 2 000 underskrivna vykort med krav på en mer öppen migrationspolitik som ska lämnas till migrationsministern.
 
– Minst 2 000. Men det går bra, så det kan bli ännu fler, säger Magda Rasmusson.