Enligt den göteborgsbaserade pr-byrån Long Tall Sallys vd Karin Andréen Olsson har Scouterna, via ledarutbildningen ”Trygga möten” lyckats hitta en fungerande formel för att lyfta den känsliga frågan om övergrepp mot barn och ungdomar. Priset består av en skulptur gjord av konstnären Sverker Eklund och 5 000 kronor. 
 
– Det är en webbaserad utbildning som är enkel att ta till sig och en metod som fungerar. Trygga möten är konkret, tydligt och med ett tilltal som gör att det känns lättare att närma sig de här frågorna, säger Karin Andréen Olsson. 
 
Varför delar ni ut priset?
– Dels för att vi själva jobbar med kommunikation och tycker att det är viktigt att uppmärksamma vad kommunikation kan göra för mänskligheten och världen. Bra kommunikation är inget som kommer automatiskt utan ett arbete som kräver ihärdighet och kreativitet. Det känns också naturligt för att göra något utanför den egna verksamheten. 
 
Vilka fler var nominerade i år?
– Den frågan passar jag på. Jag vill inte tala om det eftersom det kanske är så att vi sparar en nominering till ett annat år. 
 
”Årets Sally” har delats ut sedan 2008 och några som fått priset är Tintingate-aktuelle Behrang Miri, Ung Cancer och Kamratposten. 
 
Oscar Örum