Mest vaga var budskapet kring forskningen med löften om fortsatta investeringar.
Vad gäller infrastrukturen passade Fredrik Reinfeldt att ge sin företrädare som statsminister, Göran Persson (s) en känga.

– Göran Persson delade ut spadar och sa till cheferna att börja bygga. Men det fanns ingen finansiering mer än till första spadtaget. Vi har fått jobba hårt med att riva deras luftslott.

Fredrik Reinfeldt berättade att Moderaterna ville investera i ett snabbare järnvägsnät, dock inte via höghastighetsbanor utan via det befintliga nätet. Han uppgav inga belopp.

– Vi vill förhandla med våra allianskollegor först, sa han.

Dock presenterade han ett löfte om att statlig finansiering av utbyggnaden av den blå tunnelbanelinjen till Nacka via Kungsträdgården i Stockholm. Särskilda förhandlingsmän ska utses som förhandlar med berörda kommuner Om kommuner som motprestation lovar att bygga 40 000 bostäder och om trängselskatten kan höjas, ska staten gå in med finansiering av utbyggnaden. Detta för att skynda på utbyggnaden som inte har kommit längre att det finns en finansiering av en förstudie på plats.
Liksom Centerpartiet vill Moderaterna sänka bolagsskatten.

– Det handlar om 100 miljarder kronor i skattebas. Men bolagsskatten spelar stor roll för företagen och det sker omfattande ansträngningar från företag för att slippa den. Det är ett mönster vi måste följa.

Genom att täppa till den offensiva skatteplaneringen, de så kallade räntesnurrorna, ska sänkningen av bolagsskatten kunna finansieras.

Men Moderaterna vill gå längre än så och sänka skatten ytterligare. Med hur mycket ville inte Fredrik Reinfeldt ange, men han kommenterade medieuppgifter om en sänkning till 24 procent.

– Det var mer än jag visste.