Det är via samordningskansliet i statsrådsberedningen som alla beslut som fattas av regeringen passerar och där de fyra partierna ska förhandla om politiken så att alla kan ställa sig bakom den. Johan Hedin är sedan i måndags anställd som politiskt sakkunnig på Centerpartiets samordningskansli.
 
– Jag sitter där med två portföljer, det ena är socialpolitik och det andra är justitiefrågorna, säger han.
 
Senast kommer han från riksdagen där han sedan i höstas suttit som ersättare för pappalediga Fredrick Federley, som återvände i fredags.
 
– Det har funnits en vakans på kansliet och i och med att min ersättartid tog slut så passade det bra. Jag hade inte funderat så mycket på vad jag skulle göra efter, men när det här dök upp kände jag att det var en unik chans att delta i det handgripliga politiska arbetet i regeringen, säger Johan Hedin.
 
Han fortsätter:
 
– Det finns ju många politiskt intresserade människor som går igenom ett helt liv utan att få möjlighet att jobba i regeringen. Allt annat man kan tänkas vilja göra kan man göra senare. Men det här är en unik chans.
 
Hur känns det då?
– Det är mycket nytt att lära sig, mycket att sätta sig in i. Jag blir ju inkastad direkt i förhandlingsspelet också. Samtidigt som det är ett gott samarbetsklimat måste jag försvara Centerpartiets ståndpunkt och de beslut som vi fattat. Det innebär en hel del inläsning.
 
Johan Hedin har tidigare uttryckt intresse för att ställa upp i valet 2014, men sagt att mycket beror på om han har ett jobb som möjliggör det.
 
Kan du ställa upp nu?
– Det kan jag. Men troligt är att jag vill ta tjänstledigt precis innan valet. Anders W Jonsson, vår gruppledare, hade det här jobbet som jag har nu innan 2010 och han kunde kampanja. Jag frågade explicit om det, och det var inga problem. Men naturligtvis så är det så att jag under den här perioden måste fokusera stenhårt på jobbet.