– Jag är jätteglad, omtumlad och väldigt trött. Jag har inte sovit, så det är dags för lite vila, säger Fredrick Federley.
 
Den som likt Fredrick Federley följt rösträkningen under veckan har kunnat se hur det mot slutet blev allt jämnare mellan toppnamnen.
 
Men till slut segrade alltså Fredrick Federley som med en marginal på drygt 4 000 röster kniper Centerpartiets enda mandat i Europaparlamentet.
 
Fredrick Federley, som bedrivit en lång personkampanj där han besökte ett 90-tal kommuner, fick i valet totalt 32 844 kryss. Kent Johansson fick 24 452. Därmed får Kent Johansson, som tog över Centerpartiets EU-stol 2011 när Lena EK utsågs till miljöminister, återvända hem till Sverige.
 
– Det har varit en fantastisk resa. Det som gör mig otroligt glad är att vi körde en så samstämmig valrörelse där vi kunde undvika splittring mellan kandidaterna och hålla vår politiska linje. Och vår partiledare, som många räknat ut, levererade faktiskt den största valframgången i ett EU-val på 19 år, säger Fredrick Federley.
 
Han berättar att han under morgonen fått ett samtal från Kent Johansson som gratulerade till vinsten och erbjöd sin lägenhet i Bryssel.
 
– Men jag har inte bestämt mig ännu. Jag har inte hunnit tänka på den typen av teknikaliteter.
 
I Bryssel ska han jobba med bland andra djurskyddsfrågor, klimatfrågan, migration och integritetsfrågor.