Dagens Opinions veckomagasin Veckans Brief skrev i början på oktober om den nystartade public affairs-byrån Ydrenas Communications som bland annat ska hjälpa banker och andra bolag att lobba i EU.
 
Nu offentliggör byrån sin första kund.
 
Svenska Fondhandlareföreningen är en branschorganisation för banker och värdepappersbolag som handlar med värdepapper. Med hjälp av Ydrenas ska nu föreningen stärka sin EU-bevakning.
 
– Uppdraget fokuserar på att hjälpa Fondhandlareföreningen med råd om hur man ska agera i Bryssel, samt identifiera viktiga frågor och driva Fondhandlarföreningens positioner på ett smart sätt i Bryssel, säger byråns vd Rickard Ydrenäs i ett pressmeddelande.
 
– Vi känner Rickard sedan tidigare från den tiden han jobbade som politisk rådgivare i Europaparlamentet och vi vet att han känner väl till förhållandena i Bryssel och EU, säger Svenska Fondhandlareföreningens vd Kerstin Hermansson till Dagens Opinion.
 
Hon betonar att uppdraget inte bara handlar om påverkansarbete, utan också om att få bättre insyn i vad som egentligen sker i EU.
 
– Man måste veta vad som händer i Bryssel för att förstå vad som händer här. Och vi tror att Rickhard har ett bra nätverk.
 
Läs mer om Ydrenas Communications i Veckans Brief nr 31 (2 oktober 2014).