– Det är precis så här idiotisk den här överenskommelsen är, säger han.
 
Finn Bengtsson pratar om förslaget om sänkta arbetsgivaravgifter som regeringen tvingas lägga fram i dag efter att ha förlorat budgetomröstningen.
 
Enligt propositionen ska sänkningen ske först i maj. Samtidigt väntas regeringen bara några månader senare höja arbetsgivaravgifterna igen. Regeringen har därför bett alliansen om att inte genomföra sänkningen alls, för att minska krånglet för företagen.
 
Finn Bengtsson är mycket kritisk till spelet.
 
– Det är en konsekvens av decemberöverenskommelsen, nu försöker man be så snällt om att inte ens behöva sänka trots att det står i budgetpropositionen, säger Finn Bengtsson.
 
– Det är ett intressant läge som så här snabbt visar att decemberöverenskommelsen blir just det jag misstänkte, att regeringen försöker locka att inte driva borgerlig politik. Det vore ett svek mot väljarna i sådana fall, fortsätter han.
 
I partiledardebatten tidigare i januari sade statsministern att han inte genomfört sänkningen då han helt enkelt inte hunnit med. Finn Bengtsson köper inte det.
 
– ”Inte hunnit med”. Först det första visar det att han inte har någon arbetskapacitet alls och det är ett problem i sig. Men det andra är att han medvetet förhalar för att inte göra riksdagen till lags, säger han och tillägger att det bryter mot regeringsformen.
 
Hur ska du rösta på förslaget?
– Jag avvaktar det skarpa förslaget. Innan dess är det hypoteser. Men mina väljare förväntar sig inte att jag ska rösta på råsocialism oh det är min utgångspunkt. Tar man sitt förnuft till fånga och går Alliansen till mötes kan jag inte vara sämre än att jag kan stödja en sådan budget, men det återstår att se.