UPPDATERAD. Även kvällstidningen Expressen kör i gång ett digitalt event i skuggan av ett uteblivet Almedalen.

Eventet heter Fem dagar om framtiden och tanken är att studera på politiken och samhällsfrågorna efter corona-krisen. Starten sker 31 augusti.

”Vi gör en eftermiddagstablå för Fem dagar om framtiden, med start vid 15 varje dag. Det här är en satsning inom Expressen politik & samhälle och kommer att finnas i vanliga flödet på nyhetssajten. Det sänds via Expressen TV och leds av våra profilerade programledare. Vi samlar också allt material under en särskild flik på sajten”, berättar Anna Gullberg, projektledare på Expressen, via mejl.

Är detta nya event det ni gör i stället för Almedalsveckan?

”Almedalen är en fantastisk arena för samhällsfrågor, men politikerveckan gör sig bäst på plats, i möten mellan människor, och det låter sig tyvärr inte göras på grund av Corona. Vi hoppas komma tillbaka till Visby nästa år för att kunna fortsätta erbjuda fördjupning och debatt i viktiga frågor, men väljer en annan inriktning i år. Istället för Almedalen väljer vi att starta hösten med de nya förutsättningarna. Vi tror på en nystart, och erbjuder det under Fem dagar om framtiden”.

Vad har ni för mål och syfte med eventet?
Vårt mål är att sätta igång diskussionen på ett framåtsyftande sätt. Expressen har en lång tradition av debatt med högt i tak, och när man samlar de bästa namnen inom politik, näringsliv och samhälle så skapas utrymme för att hitta lösningar”.

Har ni några partners, sponsorer?
”Expressen kommer att jobba med partners i Fem dagar om framtiden, som presenterar ett seminarium varje dag under vårt event. Vi har gjort partnerskapsseminarier i Almedalen i flera år, och har en bra rutin för den här typen av events, nu för vi över det i en digital kontext istället. Vi paketerar annonslösningar i print, sajt och tv, berättar Anna Gullberg och vidare:

”Vi riktar oss till de som i år inte har Almedalen som forum, de har jobbat in i kaklet nu och förtjänar semester, men kommer att vilja vara i full gång lagom till Fem dagar om framtiden. Vi ser också chansen att kombinera det lite smalare expertintresse för politik och näringsliv som den vanliga Almedalenminglaren har med att redaktionellt lyfta alla de frågor som våra läsare ställer sig i det här ovissa läget”.

 

Expressens kör fem tema
* Jobben och ekonomin

* Det hållbara samhället

* Så klarar vi kriser i framtiden

* Det öppna Sverige

* Vi och världen efter corona

mer information kommer