Politikern för dagen i moderaternas valstuga denna regniga fredag är äldre- och ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson. 40 minuter in och hittills har det varit bara ett par stycken som tittat in i valstugan.
 
– Just nu är det inte många här, så vi har mycket tid att prata, säger Joakim Larsson där han står under takets beskydd från vädret.
 
– De flesta brukar komma vid lunchtid, fortsätter han.
 
Några meter bort står en person i duggregnet och delar ut flygblad om Moderaternas politik och syn på äldreomsorgen. Många går bara förbi henne.
 
– Jag kan tänka mig att folk har bilden av äldreomsorgen utefter hur media skriver. Och då blir det ofta fokus på saker som händer, vilket kan vara negativa saker. Därför är det viktigt för oss att beskriva hur vi försöker lösa problemen, hur vi jobbar med kvalitetsuppföljning och hur den nya kvalitetsinspektion som vi inrättade för ett år sedan har fungerat, säger Joakim Larsson.
 
Framför borgarrådet i valstugan hänger en graf som Moderaterna känner extra stolthet inför. Den visar hur pengatillförseln till äldreomsorgen i Stockholm ökat med över 830 miljoner kronor sedan maktskiftet 2006.
 
– Det är viktigt att visa det, med tanke på att diskussionen ofta handlar om att det skett besparingar inom äldreomsorgen.
 
Men varför är ni på Norrmalmstorg, är det er uppfattning att stockholmarna är här?
– Vi har valstugan på lite olika ställen i våra kampanjer. Vi har tidigare varit på Sergels Torg ganska ofta. Man vill ju vara på ett ställe där det är ett stort flöde av människor, där många springer och äter lunch på eller gör annat, så man kan träffa dem.
 
Men varför inte förorterna, om ni nu vill lyssna på människors problem?
– Jo, men vi är där också. Vi har en buss som åker runt hela staden. Där är det precis samma tema, där man åker runt, pratar politik och värvar medlemmar.
 
Utanför går några skolungdomar med en insamlingsbössa och ber om en donation.
– Operation dagsverke? Ja, men det är bra, säger Joakim Larsson och slänger in en slant.