Emil Källström har som centerpartist ofta kämpat i motvind i röda Västernorrland. Men det är inget han hänger läpp över.

– Annars hade jag inte haft något att reagera på. Inte heller att klaga på. Nu vet jag med mig att det finns viktiga uppgifter att genomföra, framförallt i mitt älskade Norrland.

 

Förutsättningar för tillväxt och företagande är hjärtefrågan. Men Emil Källström ska också driva frågan om högutbildning, samt forskningsfrågor. ”Snacka med folk”, är receptet för att vinna gehör för frågorna, anser han.

– Vi sitter ju i majoritet, vilket gör det hela lättare. Men man måste också vara tålmodig och tänka långsiktigt. Det som tas upp i riksdagen nu, är ju frågor som är två, tre år gamla.

     

Hittills har han skrivit åtta motioner. Få, men det var strategiskt, säger han.

– Många av mina länskamrater har hällt ut sig kanske 30 motioner, men jag ville skriva få, som alla tog upp samma fråga, om företagandets förutsättningar, men ur olika aspekter.

 

Dina intryck hittills av riksdagsarbetet?

    – Det var som jag väntat mig, men jag blev överraskad av vilken bra det är i riksdagsgruppen. Främst inom Centerpartiet, men även inom Alliansen och över blockgränserna

 

Alla är kompisar?

– Ja, alla.