Det är Lova Olsson och Ivan Garcia som stärker Ekots politiska redaktion inför valrörelserna och ersätter de två tunga reportrarna Pontus Mattsson och Mari Forssblad som ifjol gick över till SVT.
 
Lova Olsson kommer närmast från Svenska Dagbladet, där hon varit i drygt 21 år och bland anant jobbat som skol- och socialreporter. Sedan valet 2002 har hon bevakat inrikespolitik. Hon har också skrivit "Humlan som flyger: Berättelsen om Stefan Löfven" tillsammans med Lena Hennel.
 
– De har rekryterat mig för att jag ska vara nyhetsreporter, jaga fram egna politiska nyheter. Det är mycket vad jag gjort här och det jag tycker är roligast, säger Lova Olsson.
 
Varför tackade du ja till uppdraget?
– Det verkar vara ett jätteroligt jobb och Ekot är en bra och bred plattform för politiska nyheter. Jag har också varit väldigt länge på Svenska Dagbladet och kände att det nu är dags att göra något annat.
 
Exakt när hon börjar är ännu oklart.
 
Förutom Lova Olsson värvas även Ivan Garcia till Ekots politiska redaktion. Han har sedan 2006 jobbat som både nyhetsreporter och inrikesreporter på Ekot, men kom till Sveriges Radio redan 2003 och har varit med och byggt upp nyhetsverksamheten på svenska på SR International.
 
Samtidigt blir Karin Lundbäck ny reporter på Ekonomiekot. Hon kommer närmast från Dagens Industri men har tidigare också haft frilansuppdrag för The Economist och jobbat på bland annat SvD Näringsliv, Reuters och CNBC i London.