Diplomatgruppen, med byråer som Tale, Strateg och Diplomat Communications, byter vd.

Efter sex år avgår Oscar Hyleén som vd för ett jobb på kundsidan. Tar över gör Sonja Rasin, som sedan hösten 2015 har varit vd för Diplomat Communications.

– Sonja har varit på Diplomat i tio år och tog över som vd på Diplomat Communications efter Oscar. Hon har skapat en väl fungerande verksamhet och har ett uthålligt ledarskap och får saker gjorda, säger Björn Nyblom, en av grundarna samt ordförande för Diplomatgruppen.

Han tycker att byrån har skaffat de komponenter som behövs för marknadens behov, och att det nu är dags att ta nästa steg.

– Nu har vi vårt erbjudande på plats. Nu handlar det mer om att få det att funka bättre tillsammans. Det är stor utmaning att jobba integrerat med content, marknadsföring, pr och public affairs. Huvuduppgiften är att ta gruppen till nästa nivå genom att vi jobbar tillsammans med ett gemensamt erbjudande.

Björn Nyblom ser också att byrån kan behöver internationaliseras.

– Vi kommer att behöva etablera en förmåga att jobba med digital produktion utanför Sverige. Prispressen är enorm och det är samtidigt svårt att rekrytera, även i Örebro (där Diplomat har digitala verksamhet i dag). De internationella byrånätverken har lagt sin produktion i länder som Serbien och det finns en internationalisering att göra också för oss.