I morgon 22 oktober presenterar Novus, Retriever och Dagens Opinion, Almedalsrapporten som berättar hur Almedalsveckan för 2019 uppfattades på plats, av proffsen och i stugorna. En namnkunnig jury diskuterar hur Almedalsveckan utvecklas och fungerar för olika aktörer.

Almedalsrapporten presenteras klockan 8.15 i Stockholm. Varumärket Almedalsveckan har varit ifrågasatt de senaste åren, inte minst efter att Gotland har besökts av högerextremistiska organisationer samtidigt som cheferna för staten, LO och Kommunal har gjort en poäng av att inte åka dit. Från Region Gotland, deltar därför i diskussionen Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan. Daniel Färm, som chef för Aktuellt i Politiken och Tiden tar med sig arbetarrörelsens perspektiv medan Timbros vd Karin Svanborg-Sjövall, kommer från borgerlighetens och näringslivet sida.

Almedalsrapporten presenteras av Torbjörn Sjöström, vd på Novus, Helen Widmark, chef för medieanalyser på Retriever samt Rolf van den Brink, ansvarig utgivare för Dagens Opinion.