Det var på ett förbundsmöte igår kväll som Folkpartiet i Stockholms län fastställde den slutgiltiga riksdagslistan för Stockholms stad och län inför valet 2014.
 
Som Dagens Opinion kunde berätta igår hamnade Carl B Hamilton (fp), som innehar den tunga posten som partiets ekonomisk-politiska talesperson, inte bland de sex första namnen. Detta trots att han i det rådgivande provvalet hamnade på just plats nummer sex.
 
Nu har hela listan släppts som visar att han istället halkat ner till en nionde position, under partiets fyra statsråd och tre övriga riksdagsledamöter Barbro Westerholm, Fredrik Malm och Nina Lundström – och Norrtäljepolitiker Karin Karlsbro.
 
Beslutet att sätta honom på plats nio grundar sig, enligt nomineringskommitténs ordförande Carl-Anders Ifvarsson, i att partiet velat föryngra listan.
 
– Carl B är en utomordentligt uppskattad och duktig person, men vi har velat få fram lite yngre människor, säger han.
 
Folkpartiet har i dag sex mandat i Stockholm, vilket innebär att Carl B Hamilton alltså riskerar att åka ur i nästa val. Skulle Folkpartiets statsråd däremot sitta i regeringen även efter 2014, säger Carl-Anders Ifvarsson, kan det bli ”intressant ända ner till plats 10”.