Han tycker att Anders Borg med sin budget bryter mot keynesianska principer.
– De säger att man ska stimulera ekonomin i dåliga tider och hålla i gen i goda. Det är uppenbart att han försöker hålla ansvarslinjen. Det är det nya credot för regeringen. Nu varnar experterna för att han inte stimulerar ekonomin tillräckligt.
Daniel Färm har hittat en del besynnerligheter i budgeten.
– Det känns de märkligt att de lägger 1 miljard extra på försvaret. Om man vill hålla i pengarna eller investera i fler jobb, kan jag tänka mig att det finns andra saker att göra
Paradnumret, sänkt restaurangmoms, kan bli en rysare.
– Till och med Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare börjar darra på manschettknappen när de ska definiera hur många arbeten sänkt momskommer att ge.
Nåra saker gjorde regeringen rätt med budgeten, anser Daniel Färm.
– Investeringar i infrastruktur är gedigna och klassiska. Det har vart eftersatt längre. De aktiva arbetsinsatserna som de skissar på i DN Debatt är också steg i rätt riktning Krisen har tvingat Reinfeldt och Borg att vidga vyerna. De har hittills brunnit för bara en sak, jobbskatteavdragen.
Även det ökade bostadsbidraget till de sämst lottade pensionärerna får godkänt.
– Å andra sidan är det en klen tröst för pensionärerna och även för Kristdemokraterna som blivit bryskt behandlade. Det finns en riska att frustrationen i Kristdemokraterna kommer att bubbla över i höst.
Pengarna till lärarna är också väl spenderade.
– En av de allra bästa reformerna är att höja kompetensen bland lärarna. Det visar att regeringen inser utbildningens roll för att bygga Sverige starkt i framtiden. Nyckeln ligger i att öka kompetensen bland befintliga lärare och göra yrket attraktivare för andra.
 
Däremot har oppositionen en del att göra när det gäller att möta Anders Borgs retorik.
– Anders Borg förtjänar en eloge för att han åter lyckas bildsätta sin politik med uttryck som stormvindar som piskar mot Sverige och andra väderliknelser. Det borde oppositionen bemöta med en Goretex-politik där det inte finns dåligt väder utan dåliga kläder. Det gäller att rusta människor genom att skapa möjligheter till vidareutveckling och komptensutveckling.