Dan Svanell tycks nöjd över Håkan Juholts första debatt mot statsminister Fredrik Reinfeldt (m).

Det gick bra. Der var en intressant debatt som pekade på skillnaderna i svensk politik. Det blev tydligt att regeringen är nöjd och belåten trots att klyftorna finns. Håkan Juholt kunde måla upp en bild över hur han tycker att Sverige ska se ut. Det blev tydligt att skillnaderna mellan de två stora partierna är stora.

Dan Svanell tycker också att Fredrik Reinfeldt ägnade sig mycket åt teknikaliteter.

–Jag vet inte hur många gånger han nämnde ’det ekonomiska ramverket’. Det är nog för att det inte inser att de är i minoritet och måste förankra sin poltik i förväg för att få igenom den

 Vilket var det avgörande läget i debatten?

– Replikskiftet tidigt när Juholt frågade Reinfeldt om resorna till sjuksköterskorna och lärarna frågade vilka som gav statministern rådet att dra ner a-kassan och stoppa utförsäkringarna. Då fick han tydligt visa vad han står för.

Dan Svanell tycker att partiledardebatten förlöpte ungefär som förväntat med huvudfokus på statsministern och oppositionen.

– Men Gustav Fridolin gjorde en imponerande debut

 

Vad hade ni kunnat göra bättre?

– Jag kan inte komma på något riktigt på rak arm. Jag är nöjd med utfallet. Den här var en av de bättre partiledardebatterna på senare år. Konfliktytan blev väldigt tydlig. Det tror jag de som följde debatten uppskattar.