Prime slog till direkt och fick i torsdags utnämningen världens bästa konsumentbyrå i globala Sabre Awards. Totalt skickades det in 2 000 bidrag från hela världen.
– Bakom utmärkelsen finns år av svett och tårar från en helt ny generations kreatörer. Detta är framförallt erkännande av deras kollektiva slit och förmåga att skapa en helt ny standard för hur pr görs trots att många av dem bara har några år på nacken i kommunikationsindustrin, säger Carl Fredrik Sammeli, på Prime som tillsammans med flera svenska byråer som Gullers, Halvarsson & Halvarsson och Aspekta deltog vid galan som låg samtidigt som pr-byråernas internationella branschorganisation, ICCOs, vartannatårsmöte i Portugal.
Den svenska branschorganisationen Precis är medlem i ICCO.
Prime fick också pris för Electrolux kampanj ”Vac from the sea” i klassen ”csr-relaterad marknadsföring”. Också JKL fick pris i kategorin marknadsföring till unga, för sin kampanj för Svenskt Näringsliv med namnet Jobbgrillen, en kampanj i rörlig bild där tunga opinionsbildare gav svar på frågor om arbetslösheten.