‑ Att släppa en drog fri har alltid lett till ökad konsumtion, det visar både forskning och erfarenhet. CUFs resonemang håller inte säger SSUs ordförande Gabriel Wikström.
 
Han passar på att dela ut en känga till CUFs Allianskollegor.
 
‑ Medan ungdomsarbetslösheten liksom bostadsbristen för unga är rekordhög ägnar sig CUF åt att diskutera marginella frågor som denna. Att KDU 2013 fortsatt är emot att samkönade par ska få adoptera och att MUF tycker till om antal riksdagsledamöter är tydliga exempel på hur lite relevanta dessa tre borgerliga ungdomsförbund är.
 
Linda Engström, ordförande för UNF, säger att hon inte är jätteförvånad över CUFs motion, som hon befarar kan smitta av sig på Allianskollegorna.
 
‑ Ungdomsförbund som LUF (Liberala ungdomsförbundet) ligger inte långt i från, det dröjer inte förrän de hänger på. De gör något som borde vara en ickefråga till en samhällsfråga. Det är livsfarligt.Det här visar att Alliansens ungdomsförbund står långt från sina moderpartier. De kan växa upp och bli kloka, eller ta med sig sin politik när de blir vuxna och styr sina partier.
 
Linda Engström anser dock inte att CUFs förslag är genomtänkt och att det kommer att förhindra andra att hänga på.
 
‑ De vill att cannabis ska säljas centralt, men vill störta monopolet. Det innebär att cannabis ska säljas i vanliga butiker, men de klarar ju inte ens att hantera lättöl. CUFs förslag känns utopiskt.
 
På måndag kväll skickar CUF själva ut ett pressmeddelande och berättar att de har blivit portade av Tollare folkhögskola, som drivs av IOGT-NTO. Om en vecka var det tänkt att CUF skulle hålla konferens på skolan. Nu stänger skolan dörrarna för CUF.
 
CUF ska ha fått följande besked:
"Efter att fått kännedom om att Centerpartiets Ungdomsförbunds förbundsstämma i helgen sagt Ja till att arbeta för en reglering och legalisering av cannabis, så har vi svårt att samarbeta med Er."
 
I sin blogg använder CUFs ordförande Hanna Wagenius begreppet "associationspanik" och undrar över konsekvensen i Tollares beslut.
 
"CUF har ju sedan länge beslut om att slopa Systembolaget, sänka åldersgränsen för att få köpa alkohol i butik till 18 och att sänka alkoholskatten – bekymrade inte det Tollare folkhögskola? Och vad skulle de säga om, säg, Liberala Ungdomsförbundet eller Vänsterpartiet skulle vilja boka konferens hos dem? Eller FN:s före detta generalsekreterare Kofi Annan?", skriver hon.