I dag erbjuder över 25 olika högskolor och universitet lärarutbildning. Men de två entreprenörerna Eva Nisser och Robert Thorburn har nu planer på att starta en privat lärarutbildning.
 
Denna idé har riksdagsledamoten Emil Källström fångat upp och bjuder nu in till ett seminarium kring idén.
 
– Tanken är att man i Sverige ska starta upp en lärarutbildningens Handels eller Chalmers. En ny lärarutbildning som siktar på att bli bäst helt enkelt och kanske locka nya grupper av människor, säger Emil Källström.
 
Är det något Centerpartiet står bakom?
– Frågan är inte i det läget. Men sedan tycker jag, som Centerpartiets talesperson för högre utbildning, att det är en spännande tanke.
 
Han själv skulle gärna vilja se att en privat lärarutbildning startas upp.
 
– Jag står bakom tanken. Men sedan återstår väldigt mycket och det är mer upp till initiativtagarna om detta förverkligas än till de enskilda politiska partierna.
 
Tycker du att lärarutbildningarna är dåliga?
– Nej, det gör jag inte. Vi har gjort ganska stora reformer på lärarutbildningssidan, men däremot tror jag att det vore en styrka. Det skulle skapa större mångfald. Jag är helt övertygad om att fler aktörer med olika syn på, i det här fallet lärarutbildningar blir en styrka för alla lärarutbildningar.
 
Han fortsätter:
– Det gynnar ju alla ekonomiutbildningar att det finns en Handels och alla civilingenjörsutbildningar gynnas av att det finns en Chalmers. Det betyder ju inte att de andra är dåliga.
 
Seminariet är på torsdag den 18 oktober.