– Jag har jobbat som kommunikationschef på väldigt många ställen, bland annat på Alecta, Skanska, Saab, Ericsson, SAS, Trygg Hansa. Jag har sagt att jag vill ha våren och funderar på om jag vill fortsätta på samma linje eller om jag vill göra något annat.
 
Sedan fyra år tillbaka är hon ordförande i Sveriges Informationsförenings, och har bråda dagar just nu. På torsdagen gick Branschdagen 2011 av stapeln, med temat ”Slaget om idéerna”, och på onsdagen delades Stora Informationspriset ut, som gick till Nordnet, med vd:n Carl-Viggo Östlund i spetsen. Företaget norpade även åt sig underkategorin IR-priset som belönar kommunikativa organisationer.
– Nordnet använder verkligen kommunikationen som ett verktyg i hela företaget, medarbetarna använder till exempel sociala medier väldigt flitigt. Ledningen uppmuntrar det och är själv väldigt engagerade i kommunikationen och är ute och twittrar.
 
Nytt för årets tävling var att en hel kommunikationsavdelning kunde prisas i underkategorierna marknad, medarbetare, samhälle och ägare.
– Vi tog fram en vision i föreningen som handlade om helheten, att en hel organisation ska bli bättre på kommunikation, också cheferna.
– Att Nordnet tog hem pris i ägarkategorin också var faktiskt oundvikligt, de är så otroligt duktiga på ägarkommunikation.     
 
Therese Johansson